1. Mana2 staf UiTM yang tidak berpuas hati dengan markah SKT , mereka boleh terus melaporkan kepada Pendaftar dan bagi staf yang merasa mereka di aniayai, boleh terus menghantar aduan kepada unit Integriti.

2. Pendaftar UiTM telah tegaskan supaya semua fakulti mengikut prosedur JPA iaitu:
Markah pensyarah hendaklah dirujuk kepada pensyarah terlebih dahulu sebelum ia dimuktamadkan.Terutama bagi markah SKT yang rendah.

Berkaitan Gred Penolong Pensyarah(PeP) UiTM:

1. PeP yang dah ada degree dan master. Halatuju.

Sesiapa yg dah ada master akan dilantik ke DM45. Yang ada degree diminta buat master. . Biasiswa PeP akan keluar iklan tahun ini.  Iklan keluar 2 tahun sekali. Bagi Pep yang ada master mereka boleh majukan permohonan. (Contoh Mcm En Ridzuan dan En Hazli. Mereka berdua sudah dipanggil temuduga) Berkaitan Pep boleh dilantik ke DM41 seperti dalam Pekeliling 2016, UiTM berhak utk menolak klausa tersebut. Dgn kata lain klausa tersebut tidak akan dilaksanakan. PeP kene mohon melalui dekan masing².

2. Isu elaun kritikal PeP kejururawatan.

Permohonan datang dengan skim perkhidmatan. Skim U29 memang ada elaun kritikal. Tetapi skim DM tiada elaun kritikal. DM telah termaktub skim perkhidmatannya begitu. Jika tidak semua DM perlu diberi elaun tersebut.

3. DM40 - JD akan dimurnikan.


sumber.../nk &sl